Totaalaanpak

Het B-E-ST(e) van vele werelden

In het verlengde van de B-E-ST-behandeling waarbij we het lichaam op een natuurlijke manier ondersteunen en pijn en letsels bij de oorzaak aanpakken, is het onze overtuiging dat gezond worden en blijven op lange termijn een aanpak vraagt die zich richt op de volledige persoon.

Vanuit de kinesitherapie focussen wij ons op de gezondheid van de “lichaamsstructuur”. Zowel met behandeling als met oefeningen en beweging werken we aan de mobiliteit en stabiliteit van gewrichten, pezen en spieren om pijn en ongemakken te verhelpen en te voorkomen.

best

B-E-St-therapie

B-E-St staat voor Bio-Energetische-STimulatie. De Injury-current is de actieve stroom die wordt gebruikt om het ATP-gehalte te boosten op celniveau tot 800%. ATP levert onze belangrijkste brandstof, die we nodig hebben voor alle spiercontracties, zenuwinteracties en voor allerhande noodzakelijke syntheses om je lichaam optimaal te laten werken.

De verhoging van ATP resulteert in een snelle pijnvermindering en tot 3x sneller letselherstel. 

Auriculotherapie, voetreflextherapie en acupressuur 

In deze therapie maken we gebruik van acupunctuurpunten in het oor en voet om heel wat uiteenlopende klachten en pijn te detecteren en te behandelen. Deze therapeutische techniek kan volledig op zichzelf aangewend worden, maar veelal wordt ze aanvullend gebruikt bij de manuele totaalbehandeling.

Werking B-E-St

De stroom wordt overgebracht op het lichaam via de handelectroden, handschoenen, kleefelectrodes of gecombineerd, wat de therapeut toelaat zijn manuele technieken verder te zetten met deze helende stroom, dus 2 in 1! Zowel bij acute als chronische pijnen, rug- en nekklachten, breuken, spier- of peesscheuren als bij mentale problemen en stress geeft deze therapie bijzonder goede resultaten.

Alle mogelijke vormen van pijn, zoals  maag- en darmproblemen, sinusitis en allergieën kunnen met deze reflextherapieën energetisch worden behandeld. Hierbij worden de reflexpunten  manueel of met behulp van acupuntuurnaaldjes aangepakt. In de meeste gevallen is het effect van reflextherapie vrij efficiënt.

Being healthy is not a destination, but a process. It’s about how you drive, not where you’re going.

best handschoenen

Werken aan harmonie in lichaam en geest

Maar er is meer. Vanuit de holistische visie op gezondheid, richten we ons ook op het biochemische, energetische en emotionele aspect. Lichaam en geest zijn EEN met elkaar. Deze multidisciplinaire aanpak staat centraal.

 

tape schouder
achtergrond

Interesse in onze totaalaanpak? Neem vrijblijvend contact!